Deze site maakt gebruik van cookies. Ok

Wandelen om te vermageren: hoe lang en hoe snel?

Hoeveel moet je wandelen om te vermageren?

Om te vermageren is één van de principes meer gaan bewegen. Wandelen is een manier om meer beweging te hebben. Het is ook de meest toegankelijke manier voor mensen die minder sportief zijn of in het verleden letsels opgelopen hebben waardoor ze niet meer mogen sporten.
Als je de discipline kan opbrengen om iedere dag een half uur tot een uur te wandelen zal dat je metabolisme versnellen en helpen vetten te verbranden. Een uur wandelen per dag zal ook het risico op hartklachten, diabetes en darmkanker aanzienlijk verminderen.

Hoe snel moet ik wandelen om te vermageren?

Eerst moet je je spieren wakker maken en ze laten weten dat je van plan bent om een tijdje actief te zijn. Dat doe je best door een vijf tot tien minuten op een normaal tempo te stappen. Dit is het signaal waardoor ze weten dat ze niet enkel voldoende zullen hebben met de suikers te verbranden maar dat ze ook beroep zullen moeten doen op de vetreserves.

Dat is de reden om, als je wil vermageren, niet onmiddellijk op een hoog tempo mag starten. Als je te snel start krijgen ze niet het signaal dat het een langdurige inspanning zal worden en verbranden ze enkel suikers en geen vetten. Eenmaal opgewarmd moet je de wandelsnelheid opdrijven. Bij optimale snelheid moet je aan 60% van de maximale hartslag zitten, dit komt overeen met een snelheid waarbij je nog in staat bent om een gesprek te voeren terwijl je wandelt.

Bewegen om te vermageren?

Als je wil vermageren is het noodzakelijk om deze snelheid dertig minuten aan te houden. Het voordeel van deze dagelijkse wandelingen is dat je stofwisseling zal versnellen waardoor je gemakkelijker zal afvallen. Als je niet in staat bent om direct dertig minuten aan dit tempo te stappen kan je beginnen met 5 of 10 minuten en zo geleidelijk aan op te bouwen tot je aan dertig minuten per dag komt. Als de omstandigheden het je niet toelaten om dertig minuten aan één stuk te wandelen probeer dan twee tot drie keer per dag 10 minuten te stappen.

Hoe sneller vermageren door te wandelen?

Als je de snelheid en de duurtijd van wandelen opdrijft zal je meer calorieën verbranden en aldus ook meer gaan vermageren. Het is best dit pas te doen als je al een paar weken dertig minuten per dag aan het “gewone” tempo gewandeld hebt.

Vermageren kan dus sneller gaan als we voldoende beweging nemen.

Deel met je vrienden

  • Je eetgewoontes te veranderen
  • Meer doorzettingsvermogen te hebben
  • Je prikkelbaarheid te verminderen
  • Meer te berusten in plaats van in paniek te geraken
Klik hier en ontdek Bachbloesem mix 51

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Krijg gratis advies voor jouw probleem

Twijfel je welke Bachbloesems je zouden kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact op met ons en krijg vrijblijvend persoonlijk advies.

tom vermeersch
Mariepure Team

Ja, ik wil gratis advies

Nee, dank je. Ik zoek het zelf wel uit....